Finale Technasia wedstrijd ‘Stop Voedselverspilling!’

Van november 2021 – februari 2022 is voor de 3e keer de opdracht ‘Stop Voedselverspilling’ uitgevoerd op vijf Technasia in Nederland.  Leerlingen van 3 VWO krijgen voor het vak Onderzoeken & Ontwerpen een opdracht van externe opdrachtgevers en ontwikkelen zelf een oplossing voor een probleem.

In groepjes hebben ze zich gebogen over een apparaat om etenswaren langer goed te houden, over een innovatieve toepassing van een reststroom uit de agrifood sector of ontwikkelden een campagne, spel of website om leeftijdgenoten actief te maken tegen voedselverspilling.

De genomineerden voor deze drie categorieën strijden op 17 mei op de Floriade om de winst. Zij presenteren hun oplossing voor een jury en uit de 12 teams worden 3 winnaars gekozen.

Contactpersoon
Carolien Huisman, carolien@regiofoodvalleycirculair.nl, 06-49 23 59 68

Organisatie
Living Lab Regio Foodvalley Circulair, Wageningen University & Research, Voedingscentrum, Stichting Samen tegen Voedselverspilling, Airtender, Stichting Technasium, Johannes Fontanus College Barneveld, Melanchthon Bergschenhoek, Het Streek Ede, Merletcollege Cuijk

csm_APAFoodGroei4Fontanus1-1_35be280566