OnePlanet Research Center
Floriade 2022 Almere

Innovatiecentrum voor slimme, digitale toepassingen

OnePlanet Research Center is een innovatiecentrum voor chip- en digitale technologie in landbouw, voeding, leefomgeving en preventieve gezondheid. We ontwikkelen baanbrekende innovaties die bijdragen aan het oplossen van de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van klimaat, duurzaamheid en preventieve gezondheid.

Precision Nutrition & Health
OnePlanet Research Center werkt aan slimme, digitale toepassingen waarmee individuen hun voedingspatroon en leefstijl kunnen verbeteren. Voorbeelden zijn een slim toilet en een slimme pil.

Een slim toilet
In het slimme toilet kan in de toekomst met geavanceerde sensoren gezondheid gemeten worden, bijvoorbeeld bloeddruk, hydratatie en zuurstofopname.  Deze sensoren zijn verbonden met een digitaal platform dat de meetgegevens interpreteert en integreert, trends signaleert, toekomstige gezondheidsproblemen voorspelt en gepersonaliseerd advies kan geven.

Een slimme pil
Een slimme pil waarmee mensen in de toekomst zelf hun darmgezondheid kunnen meten en op basis hiervan persoonlijk advies kunnen krijgen over voeding, levensstijl en medicijngebruik. Dat bespaart vervelend en tijdrovend medisch onderzoek en geeft wetenschappers en artsen inzicht in wat er precies in de darmen gebeurt.

OnePlanet_logo_RGB_POS2
OnePlanet