NEXTgarden
Floriade 2022 ALmere

NEXTgarden is klaar voor de NEXTstep

NEXTgarden is een (glas) tuinbouw ontwikkelingsgebied van ongeveer 700 ha. In de kassen worden groenten, planten en bloemen geteeld. Enkele aansprekende planten zijn anthurium en orchidee. Wat groenten betreft, kun je denken aan paprika en aubergine. Ook telen wij in NEXTgarden veel aardbeien.

Het gebied NEXTgarden ligt tussen de grote steden Arnhem en Nijmegen. De tuinbouwbedrijven, opleidingen en de overheid zorgen er samen voor dat de tuinbouw binnen NEXTgarden is voorbereid op de toekomst. Een heel belangrijke ambitie is dat NEXTgarden in 2030 energieneutraal is. In samenwerking met diverse partners zorgt NEXTgarden voor voortdurende verbetering en innovatie.

NEXTgarden ligt in de regio met de meeste 'groene' kennis ter wereld. Voorbeelden zijn de WUR (Wageningen Universiteit en Research), Van Hall Larenstein (VHL) en de HAS Hogenschool. Samen met vele partners organiseert NEXTgarden op verschillende manieren beleving van tuinbouw .

Innovatieve projecten die binnen NEXTgarden zijn of worden gerealiseerd, zijn bijvoorbeeld het telen van waterlinzen. Belangrijk doel is na te gaan of waterlinzen geteeld kunnen worden als eiwitrijk voedingsmiddel voor mensen. Twee andere voorbeelden van innovatieve projecten zijn het telen van kurkuma voor gebruik door diverse producenten van kruiden en specerijen. Daarnaast is NEXTgarden in een vergevorderd stadium van het ontwikkelen van een tuinbouwbelevingscentrum.

logo NEXTgarden Arnhem - Nijmegen
Foto NEXTgarden